2021-06-03

Lär dig mer om vin – få experthjälp

by admin
Categories: Dryck, Vin
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Vin är så mycket mer än en god alkoholhaltig dryck. Det symboliserar även kultur och historia. Du kan hitta vin i många olika färger och smaker, alla med sin egen lilla charm.

Från Romarriket till utomhusbarer i Paris. Vårt kära vin har en lång och spännande historia som sträcker sig minst 8 000 år tillbaka i tiden enligt Systembolaget.

Imponerande omfattning

Vi har mycket svårt att tänka oss livet utan ett glas rött eller vitt till en god middag. För en lekman kan det framstå som självklart att rött går bra till en stek, men bjuds det på fisk är det vitt vin som ska serveras. Så långt är nog alla läsare med. Men vin innefattar en betydligt större mångfald än så. Och det är här en sommelier, med andra ord en vinexpert, kommer in i bilden.

Karriär inom vin

Som tur är finns yrket sommelier tillgängligt för dig och mig. Du behöver inga förkunskaper, bara en kärlek till mat och inte minst dryck. Råkar du vara intresserad av den heliga druvans hemligheter? Om så är fallet kan du antingen utbilda dig för din framtida karriär, eller bara för skojs skull. Vidga dina vyer, kanske vill du åka på en vinresa? I så fall, klicka dig vidare här. Välkommen till Sommeliern.se.


Comments closed