2019-06-13

Intresset för mat och dryck

by admin
Categories: Dryck, Mat, Restaurang
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Finns intresset för mat och dryck så kanske det är dags för dig att slå till och starta upp någon form av restaurangverksamhet. Du kanske under ett par år arbetat i branschen och känner att nu är det din tur att äga och driva en restaurang. Det kan förvisso vara mycket arbete med en verksamhet av det slaget men du vill dock prova på detta.

Du kanske redan har hittat lokalen som du vill renovera för att passa in som restaurang eller nattklubb. Se till att ansöka om alla de tillstånd som det behövs för att bedriva denna formen av verksamhet. För att få servera vin och andra alkoholhaltiga drycker så behövs det tillstånd. Du skickar din ansökan om alkoholtillstånd till den kommun som restaurangen finns. Det är viktigt att du uppfyller de krav som är nödvändiga för att få ett tillstånd. I och med att det blir offentliga lokaler så behövs det ett systematiskt brandskyddsarbete och att den är handikappanpassad. Det ska också vara registrerat till kommunens bygg- och miljökontor som livsmedelsanläggning.

När du har alla tillstånd som krävs för att kunna driva din restaurang så är det bara att börja bygga upp och inreda ditt ställe som du vill ha den. Se till att skaffa ett betalningssystem som är modernt och med integrerade kortterminaler. Testkör din restaurang med utvalda gäster innan du öppnar för allmänheten. På så sätt så får du och din personal tid att hinna ändra om det är något som upplevs konstigt och bör göras på något annat sätt. När allt känns okay så är det bara att rulla ut röda mattan, slå på stora trumma och öppna med pompa och ståt. Lycka till med din restaurangverksamhet.


Comments closed