2020-11-27

Bygg din egna vinkällare

by admin
Categories: Dryck, Vin
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Intresset för mat och vin har aldrig varit så stort som det är idag och kanske drömmer du om en egen vinkällare där du kan bjuda dina vänner på vinprovning eller där ni helt enkelt bara kan drömma er bort till svunna tider och exotiska platser. Ingenting är omöjligt och det är faktiskt enklare än du kan tro att bygga en egen vinkällare i sten eller kakel.

Kom igång

Det första du behöver hitta är ett lämpligt utrymme i din bostad där du kan ha din vinkällare. En vinkällare behöver inte nödvändigtvis vara under jord utan kan vara ett svalt och mörkt utrymme någon annan stans i bostaden. Det du bör vara noggrann med är att följa föreskrivna råd för om du bygger till ditt hus och vara beredd på att kontakta stadsbyggnadskontoret för att få råd.

Inred din nya vinkällare

Temperaturen är a och o när du inreder din vinkällare och det är därför viktigt att du förvarar dina viner i ett utrymme som gynnar deras mognad. Tänk därför efter och välj ett kakel som passar just det specifika utrymme du har valt. I magasinet Gourmet kan ge få mängder av inspiration av hur dina sinnen kan tillfredsställas på ett njutningsfullt sätt genom öga, gom och näsa.

Något skönt att sitta på

Så klart när allt är byggt klart och vinet är på plats så behövs något skönt att sitta på. Beroende på storleken på din vinkällare så kan det bli lite olika hur du väljer att möblera. Ett par sköna club fåtöljer kanske passar perfekt. Finns det plats så kan ett bord med några enkla bänkar och vara något att tänka på. Dämpad belysning och levande ljus skapar ju en skön stämning.


Comments closed