Alternativ till vin

Av olika anledningar kan vin vara något som inte lämpar sig just då. Beroende på vilken anledning det är kan olika typer av drycker vara perfekta istället för just vin. Är det själva smaken av vin som inte går hem finns såklart chansen att ett annat vin passar bättre. Men för vissa personer är det bara så att vin inte är deras grej. Handlar det om att servera en dryck till måltid kanske öl eller cider kan vara alternativ som fungerar. Det finns sorter med olika höga alkoholhalter.

Är det någon som inte vill dricka vin på grund av att de inte dricker alkohol kan ett alkoholfritt vin vara något man istället kan bjuda på. Utbudet är inte lika stort, men några olika sorter av röda och vita brukar finnas, liksom mousserande. Alkoholfritt vin saknar givetvis smaken av alkohol som annars förekommer i vin. Om detta är något som man inte gillar så kan det istället vara aktuellt att exempelvis erbjuda druvjuice eller någon annan form av juice. De juicer vi oftast dricker till exempel till frukost kan vara ganska söta, men om det ska serveras vid andra tillfällen kanske en lite kärvare eller strävare smak passar bättre. Möjliga alternativ är till exempel juice av blåbär, tranbär eller granatäpple.

Om man helt enkelt vill utesluta alkohol helt så är mineralvatten eller läsk att rekommendera. Det kan kännas trist att bjuda på det, men det finns de som tycker att den sortens drycker är de bästa. Även om man vill servera vatten eller läsk behöver man inte sätta en stor pet-flaska på bordet. Det finns mineralvatten i elegantare flaskor, och också läsk finns att hitta i finare förpackningar för att inte förstöra estetiken, en snygg detalj är även att ha lite is och en citronskiva i glaset. Detta gör dessutom drycken snäppet godare!


 Post details 


 © 2021 - polremy.se