Välkommen till polremy.se – en sajt om vin och dryck

Vin är en självklar dryck i många olika sammanhang för så väl middagar, som presenter eller varför inte som en god dryck att bara njuta av. Men vilket vin passar egentligen när, och vad gör man när någon inte gillar vin eller inte dricker alkohol? Vilka alternativ finns?

Är du nyfiken på att lära dig mer om vin och olika alternativ till vin, så har du kommit till rätt sida. Här kommer du kunna läsa om olika drycker och vin. Förhoppningsvis känner du dig lite klokare när du lämnar sajten och förmodligen har du också fått med dig en hel del inspiration. Du kanske har hittat en ny dryck du vill prova på inför kvällens middag eller så är du bara nyfiken på vilka alternativ det finns när det gäller goda drycker.

Vin verkar ha funnits ända sedan forntiden. De äldsta spåren man hittat är sen ungefär 5 400 år före vår tidräkning. När Jesus förvandlar vatten till vin strax efter det vi kallar år noll har vinet alltså redan funnits länge. Man vet inte riktigt när man började odla vindruvor för att kunna göra vin, det äldsta vinet gjordes av vildväxande vindruvor.

De vindruvor som växt vilt är blåa, så de äldsta vinerna var röda. Det är oklart när man började tillverka vitt vin, men när Tutankamon dog hade man i alla fall redan börjat, så minst 3 300 år har även det vita vinet funnits.

Egentligen är det fantastiskt, att en dryck med anor så långt tillbaka i tiden fortfarande kan vara aktuellt och populärt i flera olika åldersgrupper av så väl män och kvinnor.